Zubní pohotovost olomoucké fakultní nemocnice bude od března fungovat jen o víkendech a svátcích

21. únor 2024 13:40

Zdravotníci olomoucké fakultní nemocnice omezí od 1. března provozní dobu zubní pohotovosti. Zatím funguje celý týden, nově bude přístupná jen o víkendech a svátcích vždy od osmi do šestnácti hodin.

„Zubní pohotovost bude poskytována na Klinice ústní, čelistní a obličejové chirurgie, tedy v pavilonu R. Bude zajištěna na dvou křeslech. Během provozní doby budou přítomni dva lékaři a sestry,“ uvedl mluvčí nemocnice Adam Fritscher.

Co mají pacienti v akutních případech dělat v době mimo svátky a víkendy? „V pracovních dnech mimo provozní dobu zubní pohotovosti v naší nemocnici se pacienti s akutními potížemi mohou prioritně obracet na svého zubního lékaře,“ dodal Fritscher.

S provozem zubní pohotovosti pouze o víkendech a svátcích počítalo výběrové řízení krajského úřadu na zajištění této lékařské služby, ve kterém fakultní nemocnice uspěla.

Chcete mít zprávy (nejen) z vašeho kraje pořád při ruce? Odebírejte Zprávy ČRo Olomouc ve svých podcastových aplikacích Můj Rozhlas, Spotify, Google Podcast nebo Apple iTunes.

Spustit audio