Zvítězí Kohouti potřetí v řadě? Dnes se i s hvězdným Irglem utkají na domácím ledě s Pardubicemi

19. říjen 2018

Hokejisté Olomouce se dnes utkají s Dynamem Pardubice. V zápase nastoupí i nejúspěšnější olomoucký střelec Zbyněk Irgl, který skóroval už v pěti zápasech za sebou. Výrazně tak přispěl k zisku 17 bodů pro svůj tým, který je aktuálně v extraligové tabulce na sedmém místě.

„Nejenom ta jeho střelecká potence, ale i hra, potom v kabině ten jeho post je velmi důležitý, protože on tu kabinu jistým způsobem utváří. Je to pro nás velice důležitý hráč,“ chválí přínos Zbyňka Irgla pro olomoucký celek jeho trenér Zdeněk Moták.

Nejlepší střelec týmu je podle něj i stoprocentní profesionál. „On je tady vždycky jako jeden z prvních před každým tréninkem a odchází mezi posledními. Myslím si, že má dobře vyváženou stravu, že má výbornou životosprávu, takže to je recept na hokejovou, nebo obecně sportovní dlouhověkost,“ dodává.

Zbyněk Irgl se podle něj ukázkově stará o svou kondici. Trénuje i ve svém volnu. „Zvlášť v mém věku neznám den volna. Musím se pořád udržovat v kondici,“ komentuje Irgl.

Pěti góly v pěti zápasech v řadě se Zbyňku Irglovi podařil nejspíš i osobní rekord. Zatím se mu totiž takového ještě nepovedlo. „Já myslím, že ne, i když jsem nad tím takhle nikdy neuvažoval,“ říká útočník.

Je to zásluha celého týmu

Svůj úspěch v Olomouci připisuje druhý nejlepší střelec extraligy celému týmu. „Je to tím, že nám trenér věří, že si vyhovíte se spoluhráči. Když to řeknu z mojí strany, tak je to obrovská důvěra k bekům. Opravdu máme výborné obránce a výborného gólmana,“ je přesvědčený Irgl.

Zbyňku Irglovi se mimořádně daří. Tvrdí ale, že recept na střílení gólů nezná. „Často je to otázka štěstí. Někdy prostě střílíte, máte vyložené šance a ono to tam nepadne. Někdy vystřelíte a je to tam. Na recept se můžete zeptat Ovečkina, který dává každý rok 50 gólů. Tohle je začátek a já bych to nepřeceňoval,“ říká skromně.

V utkání s Pardubicemi bude bojovat o vítězství olomouckého týmu a prodloužení své série pěti vstřelených branek v pěti zápasech za sebou.

autor: min
Spustit audio