Péče nejen o tělo, ale i o duši. To vše se nachází v Centru zdraví v obci Bohuňovice

18. únor 2024

Centrum zdraví v Bohuňovicích nabízí komplexní péči o tělo i duši a přitahuje široké spektrum návštěvníků, včetně školních plaveckých skupin. Kdysi zchátralá ubytovna se od svého založení v roce 2003 proměnila v moderní vodní a relaxační centrum. Zařízení se postupem času rozšířilo a dnes poskytuje rozmanité aktivity pro všechny věkové skupiny bez ohledu na počasí. Společně s provozovatelem Janem Králem nahlédneme do centra dění.

Tento aquapark se rychle stal centrem společenského života v obci Bohuňovice. Jeho odlišnost od ostatních zařízení spočívá ve velkém důrazu na zdraví a wellness. Centrum není pouze místem pro zábavu, ale také pro podporu fyzického a duševního zdraví. Díky různým druhům vodních ploch si každý návštěvník může vybrat podle svých preferencí.

Pro ty, kteří hledají relaxaci a regeneraci centrum nabízí širokou škálu wellness služeb. V prostorách se nachází masážní prostory spolu se soláriem. Mezi velká lákadla centra patří zejména finská sauna, která napomáhá imunitě nejen v zimních měsících.

„Ze zdravotního hlediska je sauna výborná na imunitu, na regeneraci svalů po určité fyzické zátěži, také skvělá na klouby. Každopádně sauna není pro každého. Proto by návštěvníci měli zvážit konzultaci se svým praktickým lékařem, zda je to pro daného člověka vhodné,“ uvedl Jan Král, provozní centra. Tyto služby nejenže pomáhají odstraňovat stres a napětí, ale také podporují obnovu těla a mysli.

Ze zdravotního hlediska je sauna výborná na imunitu, na regeneraci svalů po určité fyzické zátěži, také skvělá na klouby.
Jan Král, provozní centra

Dále se v zařízení nachází plně vybavené fitness centrum pro sportovní nadšence, které nabízí možnosti samostatného cvičení nebo konzultaci s osobním trenérem.

Centrum zdraví je skvělým příkladem toho, jak mohou relaxační zařízení sloužit nejen k zábavě, ale také podpoře zdraví obyvatel a široké veřejnosti. Podrobnosti o chodu centra přináší další díl pořadu Přímo z místa.

Pořad Přímo z místa můžete ve vysílání Českého rozhlasu Olomouc poslouchat každou neděli od 09:10, následně pak neomezeně ZDE na webu.

Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.