V Olomouckém kraji opět padají stromy, hasiči kvůli silnému větru vyjeli k desítkám událostí

11. prosinec 2017 23:35

K dalším desítkám událostí vyjížděli v pondělí odpoledne a večer kvůli silnému větru hasiči v Olomouckém kraji. Stejně jako ráno odstraňují hlavně popadané stromy. V Kojetíně na Přerovsku hasiči upevnili plechy, které se po silném poryvu větru uvolnily na střeše základní školy. Kvůli nepříznivé předpovědi meteorologů lze očekávat další výjezdy i další škody.

„Během posledních hodin vzrostl výrazněji počet výjezdů profesionálních a dobrovolných jednotek v Olomouckém kraji. V tuto chvíli evidujeme tři desítky událostí technického charakteru v podobě odstraňovaní spadaných stromů na komunikacích. V několika případech došlo k poškození elektrického vedení," uvedl mluvčí hasičů Zdeněk Hošák.

„Vzhledem k aktuální situaci a předpovědím lze předpokládat nejen nárůst výjezdových události, ale i výpadky elektrického vedení, neprůjezdné komunikace i vznik škod. Operační středisko zaslalo v průběhu večera základní informace směrem ke krizovým pracovníkům, starostům obcí či jiným oprávněným zástupcům," uvedl Hošák.

Od nedělního odpoledne do pondělního rána měli hasiči v Olomouckém kraji na svém kontě tři desítky výjezdů, které souvisely se silným větrem. Většinou šlo o popadané stromy, v Olomouci a v Přerově však zasahovali také kvůli uvolněným plechům na střechách.

zdroj: ČTK
Spustit audio