Akademický senát: Počkáme, až se Číhalík vrátí

3. březen 2004

OLOMOUC - Akademický senát Lékařské fakulty Univerzity Palackého v Olomouci včera na svém jednání zaujal stanovisko v případu děkana Lékařské fakulty Čestmíra Číhalíka. Společně s bývalým pracovníkem České inspekce životního prostředí Jindřichem Šmitákem zaplatili za pokus o nezákonný vývoz orchidejí z Nového Zélandu pokutu ve výši 7500 novozélandských dolarů...

Senátoři Lékařské fakulty chtějí počkat na jeho návrat a poté, až se seznámí se všemi okolnostmi a rozsudkem, teprve zaujmout konečné stanovisko. Předseda senátu Zdeněk Zlámal i osobně podporuje vyčkávací postoj vedení univerzity k celému případu a na otázku, jak se staví ke kritice vedení a k petici, Českému rozhlasu řekl: "Internetová petice mi připadá nemístná. Co se týče postoje vedení univerzity, myslím si, že nikdo nemůže zaujmout stanovisko do té doby, než uvidíme rozsudek. Veškeré informace zatím čerpáme z médií a ze zkušenosti víme, že v tomto případu nebyla zrovna spolehlivá. Zmínky o pašeráctví a zlodějině považuji za zbytečnou hypertrofii."

Akademický senát včera rozhodnul, že se znovu sejde 9. března. Předpokládá, že v té době už bude Číhalík doma. "Pana děkana na jednání pozveme a požádáme ho o vysvětlení celé záležitosti. Do doby, než budeme mít oficiální zprávu, bylo by neuvážené cokoli podnikat," vysvětlil Zlámal.

autor: av
Spustit audio