Bleskové povodně ve čtvrtek večer zasáhly sedm obcí na Přerovsku, likvidují tam škody

28. červen 2024 11:41

V sedmi obcích na Přerovsku v pátek likvidují následky nočních bleskových povodní. Hasiči museli evakuovat deset lidí z nepřístupných míst a taky z některých rodinných domů.

Například v obci Šišma se utrhla část hráze rybníka a voda způsobila velké škody. Na místo se v pátek dopoledne vypravil i reportér Českého rozhlasu Tomáš Minarčík.

„V obci to vyplavilo řadu domů. V ulici, kde stojím, měli lidé doma až do jednoho metru vody. Teď se tu pracuje, uklízí se bahno, různé trosky, lidé vynášejí z domovů zničené věci,“ popisoval přímo z místa Tomáš Minarčík.

Povodeň v obci vznikla i kvůli tomu, že přetekla meliorační nádrž nad obcí. „Nádrž má také poškozenou hráz, která částečně byla zničena, ale zatím drží a měla by držet i nadále. Proto také zdejší nesáhli k evakuaci obyvatel. Hráz ještě posoudí lidé z Povodí Moravy,“ dodal Minarčík.

Chcete mít zprávy (nejen) z vašeho kraje pořád při ruce? Odebírejte Zprávy ČRo Olomouc ve svých podcastových aplikacích Můj Rozhlas, Spotify, Google Podcast nebo Apple iTunes.

Spustit audio

Související