Bluesový podvečer: H-H Blues

9. červen 2014

Dalším z hostů Bluesového podvečeru z Olomouce bude pražská kapela H-H Blues, která vystupovala na letošním soutěžním festivalu Blues Aperitiv v Šumperku.

Lídrem kapely je Dragan Hoxha, který se narodil v Albánii. Tam také získával první hudební zkušenosti. Kromě kytary se učil hrát na piano a akordeon.

Kytara ho ale přitahovala nejvíce. Jeho učitelem byl Alfonzo Balici, výtečný kytarista sedmdesátých let, který v západní Evropě sbíral řadu ocenění.

Už koncem šedesátých let hrál Dragan Hoxha s blues-rockovou skupinou na různých festivalech v Albánii. Podobné žánry to v komunistické Albánii neměly jednoduché a tak se s přáteli ze skupiny pohybovali v jakési poloilegalitě.

Po roce 1989 Dragan zakotvil v Československu. Ve skupině H-H Blues, která vznikla původně jako duo, je hlavním autorským a aranžérským duchem. Kromě hudby se rád věnuje malování a literární tvorbě.

Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.