Brambory jsou oblíbenou potravinou už po celá staletí. Proč je strouhat i do kynutého těsta?
Brambory byly vždy dostupnou potravinou, která mnohokrát zachránila naše předky před hladem. A protože dodnes zůstávají oblíbené, mám pro vás několik užitečných rad.
Staré brambory budou lépe chutnat, když přidáte při vaření do vody kousek čerstvého libečku nebo zeleninového bujónu. Trochu octa přidejte, když nechcete, aby při vaření popraskala jejich slupka. Brambory ve slupce vařené oloupete snadněji, když je ihned po scezení přelijete studenou vodou.
A na závěr ještě tip našich babiček. Zkuste jednu vařenou bramboru nastrouhat do kynutého těsta. Buchty nebo koláče budou díky tomu nadýchané a vláčné.
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?
Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka
Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama
Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.