Celý život se řídím heslem „sex, drogy a rokenrol“, říká herec Leoš Noha

Leoš Noha se do většího povědomí diváků dostal rolí Ády Větvičky v seriálu Okresní přebor, bylo mu 42 let. „Dodnes na mě lidé pokřikují a chtějí slyšet hlášky z filmu. Tomu se neubráníte. Jsem ale rád, že jsem se touto rolí šišlajícího debílka nezaškatulkoval a dostal jsem nabídku na natočení seriálu Pustina. Tam jsem hrál seriózního detektiva. Člověka vždy potěší, když se nabízená role vymyká těm ostatním,“ říká herec.

Na nedostatek práce si stěžovat nemůže. O prázdninách proběhla premiéra hry Natěrač, která je českému divákovi dobře známá. V devadesátých letech hlavní roli nezapomenutelným způsobem ztvárnili Josef Dvořák nebo Pavel Zedníček. „Srovnání se nebojím, doufám, že jsem trochu jiný než oba kolegové a že tam společně s Barborou Mottlovou a Evou Decastelo vnášíme i nějaké aktuální záležitosti. Dále jsem točil pro Českou televizi seriály Vzteklina a Most," dodává Noha.

Kromě herectví je jeho srdeční záležitostí kapela Buzerant, kterou založil s Petrem Čtvrtníčkem. „S oblibou říkám, že hraju zpěváka. Já mám rád metal, hardcore, ale zároveň i vážnou hudbu. A když jsem s tátou na chatě, tak i country. Moje životní heslo sex, drogy a rokenrol se pomalu mění na pivo, guláš, country. Jinak chodím rád na koncerty různých kapel. Naposledy jsem si hodně užil festival, na který mě pozvala skupina Tortharry. Příští rok bychom tam měli vystoupit i s naší kapelou,“ uzavírá.

Leoš Noha má také rád fotbal, nečiní mu problémy komentovat českou politickou scénu a v neposlední řadě se těší na plánovanou dovolenou.

autor: cho
Spustit audio