Červenec s Českým rozhlasem Olomouc: Moravské pověsti, seriály, bývalí studenti UP i tradiční soutěž

28. červen 2023

Okurková sezóna? Ani náhodou! Český rozhlas Olomouc připravil na prázdniny bohatý program, ve kterém si to své najde opravdu každý.

Hned v sobotu 1. července startují v našem vysílání Rybářské historky, které si v nezaměnitelném podání Igora Bareše můžete poslechnout každý prázdninový víkend po čtvrt na devět ráno.

Ve stejný den zahájíme také seriál Šejch Músa, který je věnován jedné z nejvýznamnějších osobností našeho regionu a studentu UP Aloisi Musilovi, od jehož narození na konci června uplynulo 155 let. Poslouchejte vždy v sobotu po 15. hodině.

A ještě jednou sobota. S profesorem Jiřím Fialou, autorem Olomouckého pitavalu, bude po celé prázdniny v 15:45 procházet jednotlivá místa Hanácké metropole Petra Ševců.

Zdeněk Junák

V pondělí 3. července spolu se Zdeňkem Junákem poprvé nahlédneme do Moravských pověstí, které můžete celý měsíc poslouchat od pondělí do čtvrtka po 9. hodině.

Čtvrthodinka před 10. hodinou bude během prázdnin od pondělí do pátku patřit Létu na grilu, kde se můžete dovědět něco z kulinářského umění a samozřejmě k tomu i vyhrát zajímavou cenu.

Oblíbená soutěž

Po celý červenec můžete také hrát oblíbenou soutěž Rozhlas – to je výhra!, kdy po zaznění signálu je potřeba dovolat se k nám do studia, říct volné číslo od 1 do 31 a získat příjemný dárek.

A prázdninový čas v 11:15 bude patřit také bývalým studentům Univerzity Palackého v Olomouci, kteří budou vzpomínat na studentská léta a navíc také UP popřejí k letošnímu 450. výročí založení.

Samozřejmě se můžete těšit také na reprízy s nejzajímavějšími hosty našich pořadů, ale budou i premiéry. Prostě – užijte si léto s Českým rozhlasem Olomouc!

Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.