Jiří Matějů

vedoucí programu

Být vedoucím programu beru jako možnost zúročení svých zkušeností.

V Českém rozhlase Olomouc jsem od roku 2002 a od začátku roku 2014 jsem začal pracovat jako vedoucí programu regionální stanice.

Chci ale zůstat i „na mikrofonu“ - jak se u nás říká - a tak moderuji podvečerní bloky vysílání. Kromě kontaktu s posluchači v Písničkách pro radost každý všední den od půl sedmé večer připravuji pořad Starý pecky, specializovaný na hudbu druhé poloviny 20. století. V pondělí po 18. hodině zvu do našeho studia především mladé regionální kapely do pořadu Rockle, ve středu ve stejný čas vám zase rád pouštím alba, která se nesmazatelně zapsala do historie v pořadu Legendy. A občas si s chutí popovídám nejen s osobnostmi hudebního světa v pořadu Větrník po desáté hodině dopoledne.

První polovinu svého života jsem prožil ve vzdělávacím procesu, během kterého jsem se cíleně připravoval na něco, co jsem vlastně nikdy ani nedělal, a nevědomky na to, co dělám už více než dvě desítky let. Druhý poločas mého života se sice blíží ke svému konci, s optimismem sobě vlastním se ale těším na prodloužení a náhlou smrt zatím neřeším. Vždyť nejen ve světě hudby je pořád co objevovat.

PS: Jako spolubydlící čtyř žen vím o emancipaci své…

Všechny články

Stránky

Sledujte nás

Kolegové