Chci zlato z mistrovství Evropy a postup Skokanů do extraligy, říká baseballista Martin Schneider

Baseballová reprezentace se dokázala prosadit i v konkurenci absolutní světové špičky a výrazně k tomu přispěl i olomoucký nadhazovač, jinak profesí hasič.

Martin Schneider sportovně vyrůstal v olomouckých Skokanech, kteří na přelomu milénia patřili v mládežnických kategoriích baseballu u nás k nejlepším. Poté se přesunul do Brna, kde Drakům pomohl k zisku 11 titulů mistrů republiky.

Jako hráč si také odskočil do Austrálie, ve své sbírce má zlato z tamní druhé nejvyšší soutěže a poznatek, že se dá hrát v každém věku. „Jestli tělo vydrží a bude zájem, jel bych i za tři roky na World Baseball Classic (WBC),“ usmívá se Martin.

Jestli tělo vydrží a bude zájem, jel bych i za tři roky na WBC.
Baseballista Martin Schneider

Ve svých 37 letech se ale teď hlavně snaží pomoct Skokanům k návratu do extraligy. „Začínal jsem tady a chci klubu splatit to, že mě nastartoval,“ uvědomuje si Schneider. Bude také důležité, zda přijde nový příliv mladých zájemců o baseball.

Jaké to bylo na World Baseball Classic v Tokiu, co musí umět správný nadhazovač a další zajímavosti si poslechněte v kompletním rozhovoru s Martinem Schneiderem, který byl hostem Jirky Matějů v pořadu Host ve studiu.

Všechny hosty a rozhovory z pořadu Větrník - Host ve studiu najdete i na webu Českého rozhlasu Olomouc nebo v podcastových aplikacích Můj Rozhlas, Spotify, Google Podcast nebo Apple iTunes.

Spustit audio