Cukroví zdravě a ještě k tomu levně. Jak toho dosáhnout?
Říkáte si, zda je to vůbec možné? V dnešní době? A pokud ano, jak na to? Dagmar Lužná, výživová poradkyně, makrobiotička a odbornice na tradiční čínskou medicínu říká, že to možné je.
Dobré jídlo je požitek a k Vánocům patří stejně nezbytně jako vánoční stromek, zejména pak cukroví. To ale u mnohých z nás dnes působí i jako strašák, a tedy něco, kvůli čemuž může snadno přijít vniveč veškeré úsilí, jež jsme během celého roku vynaložili v rámci snahy o zhubnutí a zdravé stravování.
Podle Dagmar Lužné ale nemusí být tak zle a cukroví si o Vánocích dopřát bez újmy můžeme. Stačí, když nahradíme některé nezdravé pochutiny, jako například cukr, zdravějšími, třeba javorovým sirupem, nebo vývarem z řepy cukrovky. To samé se týká bílé mouky a ve finále také samotné tepelné úpravy cukroví.
Poslechněte si výživovou poradkyní a makrobiotičku Dagmar Lužnou a její tipy na zdravé a chutné pečení i doporučení jak na to, aby to nebylo příliš drahé.
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Sestru se mi nikdy nepodařilo dočíst. Citlivého člověka jsem poslechla až do konce.
Iva Jonášová, ředitelka Vývoje a výroby


Citlivý člověk
Nový román českého básníka, prozaika, překladatele a publicisty, ve kterém se prolínají groteskní a tragické prvky a který vypráví příběh ze žhavé současnosti. Jáchym Topol získal za tento titul Státní cenu za literaturu.