Zora Ježková

moderátorka

Dělám vám společnost každé všední odpoledne, připravuji také Větrník a Zvěřinec.

Mohu se považovat za jednoho z těch šťastných lidí, pro které je práce koníčkem a to už od roku 1995, kdy jsem do Českého rozhlasu nastoupila. S výjimkou tříletého moderátorského působení na Radiožurnálu jsem věrná Českému rozhlasu Olomouc, kde si spolu s posluchači pravidelně přejeme dobré poledne. To totiž začínají písničky na přání, kterými čtyřhodinový polední blok startuje a kde si můžeme společně popovídat nad vašimi vzkazy a pěknými písničkami.

Krom toho se spolu můžeme slyšet také v magazínu, který je věnován zdraví našich zvířat. Je to Zvěřinec - veterinární a chovatelská poradna Českého rozhlasu Olomouc. Poradník s veterinárním lékařem je otevřen vašim dotazům v pátek od desáté hodiny dopolední do jedenácti.

Připravuji besedy se zajímavými osobnostmi v pořadu Větrník a je pro mě velkou radostí setkávat se při té příležitosti jak s řadou mediálně známých osobností, tak i s lidmi zdánlivě obyčejnými, kteří ale dovedou druhé obohatit svojí velikou moudrostí a lidskostí.

Součástí mého rozhlasového působení je také moderování ve společném vysílání všech regionálních stanic Českého rozhlasu, ve Studiu Noc. Otevíráme je pro vás denně po devatenácté hodině. Tady mám možnost vysílat pořad, který je mojí nejvíce srdeční záležitostí a ve kterém si mohu povídat a setkávat se na rozhlasových vlnách přímo s vámi, posluchači. Je to Noční linka, na které se podílejí některé další regionální stanice Českého rozhlasu každý den od třiadvaceti hodin do jedné hodiny ranní. Pojďte si popovídat i vy – se mnou můžete pravidelně v úterý, někdy v pátek… témata jsou nejrůznější a hlavně – dvě hodiny je tady prostor pro vaše příběhy a názory.

Životní příběhy obyčejných lidí jsou pro mě fascinující. Někdy jsou radostné, jindy smutné… Odměnou pro mě je, když se nám i v situaci, která se třeba na první pohled jeví bezvýchodně, podaří společně vykřesat jiskřičku naděje, pozitivní energie a novou chuť do života. I proto má pro mě moje práce veliký smysl a jsem vděčná za to, že se s Českým rozhlasem - máme.

Všechny články

Stránky

Sledujte nás

Kolegové