Další prohra, ale předkolo i tak začnou doma. Olomoučtí hokejisté se o čtvrtfinále porvou s Karlovými Vary

5. březen 2023 19:46

Oslabení a bez formy hrají olomoučtí hokejisté prohráli i poslední zápas základní části. Na ledě Litvínova prohráli 1:5. I přesto ale začnou ve středu předkolo doma, vyzvou Karlovy Vary.

Kdy hraje Mora předkolo:

1. zápas – středa 8. 3. doma
2. zápas – čtvrtek 9. 3. doma
3. zápas – sobota 11. 3. venku
případný 4. zápas – neděle 12. 3. venku
případný 5. zápas – úterý 14. 3. doma

Olomouckým hokejistům v nepřímé přetahované o zahájení předkola na domácím ledě pomohly výsledky z ostatních stadionů. Do karet hrály jak výhra Komety Brno nad Spartou, tak kladenské vítězství právě nad Karlovými Vary. Byť by stačil i jeden z výsledků.

Na devátém místě, kvůli kterému by Hanáci museli předkolo začínat na ledě soupeře, se mohli Olomoučtí ocitnou jen ve chvíli, kdy by se s Brnem a Karlovými Vary srovnali na shodných 71 bodech. Rozhodovala by minitabulka těchto tří celků (vzájemné zápasy), v níž by Mora obsadila nejhorší pozici. K této situaci ale nedošlo.

Další dvojice v předkole:
Liberec – Plzeň
Třinec – Litvínov
Brno – Mladá Boleslav

Postoupily přímo do čtvrtfinále:
1. Pardubice
2. Vítkovice
3. Sparta
4. Hradec Králové

V Litvínově drželi Hanáci s domácími krok je v první části, kdy díky obránci Marešovi dokázali reagovat na vedoucí gól Vervy. Pak už ale padaly branky jen do sítě Olomouce, Jan Lukáš nakonec inkasoval dohromady pětkrát.

Ačkoliv kohoutí sestavu v závěru základní části decimovala zranění, už na startu předkola by tomu mělo být jinak. Po páteční domácí prohře s Třincem asistent olomouckého trenéra Boris Žabka avizoval, že by Hanáci měli být téměř kompletní.

V minulé sezoně skončila olomoucká pouť sezonou právě v předkole. Po pěti zápasech podlehli Hanáci Vítkovicím. 

Chcete mít zprávy (nejen) z vašeho kraje pořád při ruce? Odebírejte Zprávy ČRo Olomouc ve svých podcastových aplikacích Můj Rozhlas, Spotify, Google Podcast nebo Apple iTunes.

autor: dja
Spustit audio