Den otevřených dveří Českého rozhlasu Olomouc aneb loučení s budovou na Horním náměstí. Tady jsme vysílali 73 let

14. květen 2022

V duchu loučení se starou budovou se v sobotu 14. května nesl Den otevřených dveří Českého rozhlasu Olomouc. Desítky posluchačů se přišlo podívat do sídla stanice na Horním náměstí 21, kde jsme vysílali dlouhých 73 let.

Kompletní fotogalerii ze Dne otevřených dveří Českého rozhlasu Olomouc 2022 naleznete na našem facebookovém profilu

Prohlídka přípravného studia, vysílacího studia, plenérů, ale také Velkého studia, kde se konají tradiční Koncertní středy. K tomu možnost nechat si udělat dočasné tetování nebo se ve fotobudce nechat zvěčnit a s sebou domů si odnést milou vzpomínku.

Takový byl poslední Den otevřených dveří Českého rozhlasu Olomouc v budově, v níž jsme pro naše posluchače vysílali předlouhých 73 let, tedy už od roku 1949.

Posluchače od 10 do 16 hodin provázela mimo jiné známá jména z vysílání jako Dita Vojnarová, Zora Ježková, Vítek Šoukal nebo Mirek Kobza. Návštěvníci si mohli vyzkoušet promluvit na mikrofon, vyfotit se se svými oblíbenými moderátory a ptát se na cokoliv, co je z „pozadí“ vysílání zajímalo.

Děkujeme všem, kteří nás na Horním náměstí 21 navštívili, za příjemnou návštěvu. Příště se budeme těšit ve vlastní nové budově na Pavelčákově ulici, která se oficiálně stane naším novým domovem už ve středu 18. května.

autor: dja
Spustit audio