Den otevřených dveří Českého rozhlasu Olomouc opět přilákal desítky posluchačů. Podívejte se

20. květen 2024 09:13

Český rozhlas v sobotu oslavil 101 let od zahájení vysílání a už tradičně v tento den pořádal Den otevřených dveří. Zájemci mohli navštívit hlavní rozhlasovou budovu na pražských Vinohradech, ale taky regionální studia včetně toho v Olomouci. To si navíc letos připomíná 75 let od svého vzniku.

Dohromady na prohlídku budovy Českého rozhlasu Olomouc v rámci sobotního dne otevřených dveří dorazilo zhruba 130 návštěvníků. Podívat se přišla například i paní Dagmar z Přerova. 

Byli jsme i na minulé adrese a říkali jsme, že musíme zachytit, kdy bude Den otevřených dveří i v nové budově. Že určitě přijedeme,“ zmínila paní Dagmar, která na prohlídku dorazila s přáteli.

Návštěvníci se jako již tradičně mohli podívat do míst, kde celé rozhlasové vysílání vzniká. Jedním z takových míst je samozřejmě hlavní vysílací studio v prvním patře. „Technika jde pořád dopředu. Nestačili jsme sledovat ruce moderátora, jak si všechno řídil. Je to krásná práce, stoprocentně,“ zmínila paní Katka z Brodku u Přerova.

V rámci Dne otevřených dveří si návštěvníci mohli, jak už je zvykem, nechat udělat dočasné tetování s logem rozhlasového eRka. Letos k němu přibyla i číslice 75 jako symbol výročí od zahájení vysílání olomouckého studia.

„Připomínáme si moment, kdy se do éteru vůbec poprvé ozvalo ‚Český rozhlas Olomouc‘. A připomínáme si také 30. výročí obnovení samostatného vysílání, protože takovou dobu už vysíláme kontinuálně každý den. Proto obě tato výročí připomínáme i na Dni otevřených dveří,“ přibližuje Jiří Matějů, vedoucí programu Českého rozhlasu Olomouc.

Děkujeme všem posluchačům, kteří nás během Dne otevřených dveří navštívili. Těšíme se na další shledání s vámi.

autoři: Jana Beránková , dja
Spustit audio

Související

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.