Domácí dvojzápas bez bodu. Olomoučtí hokejisté po Spartě nestačili ani na Vítkovice, ztráta na Hradec vzrostla

19. únor 2024 09:45

Atraktivní domácí dvojboj, který v olomoucké plecharéně sledovalo dohromady přes deset tisíc diváků, domácí hokejisté výsledkově nezvládli. K páteční extraligové prohře proti Spartě přidali těsnou porážku 1:2 od Vítkovic.

„Vítkovice dobře bránily, těžko jsme se prosazovali, nedostali jsme se skoro k žádným dorážkám. Byl to těžký zápas a bohužel nula bodů pro nás,“ smutnil po porážce 1:2 od Vítkovic hlavní trenér Olomouce Jan Tomajko.

Hlavní olomoucký problém v posledních kolech vězí v produktivitě. Kohouti vstřelili za tři zápasy jen čtyři branky. „Před reprezentační přestávkou nám to tam padalo víc, teď trochu přestalo,“ konstatoval Tomajko.

Vítkovice dobře bránily, těžko jsme se prosazovali.
Jan Tomajko, trenér HC Olomouc

Na branku čeká už 19 zápasů i útočník Jan Knotek, který má v této sezóně na svém kontě netradičně zatím pouze čtyři góly. Přitom proti Vítkovicím spálil dvě velké šance. „Je to takové momentální rozpoložení, podle toho ty šance tak dopadly. Taky jsem měl problém s ledem, vždycky jsem měl co dělat, aby mi puk sedl na placku. A navíc moje sebevědomí není teď takové, že bych to tam jenom flákl,“ komentoval Knotek.

Jeho tým i přes porážku 1:2 proti Vítkovicím zůstal v tabulce devátý, osmý Hradec mu však uskočil na rozdíl šesti bodů.

Chcete mít zprávy (nejen) z vašeho kraje pořád při ruce? Odebírejte Zprávy ČRo Olomouc ve svých podcastových aplikacích Můj Rozhlas, Spotify, Google Podcast nebo Apple iTunes.

autor: Adam Kodet
Spustit audio

Související