Drzost mi určitě nechybí, písničky Karla Gotta jsem veřejně zpíval už na základce

4. září 2015

První CD Karla Gotta koupila paní Provazníková své dceři. Ta si ho poslechla a odložila. Ne tak její bratr Ondřej, který ho nejdřív poslouchal pořád dokola, pak začal s mistrem zpívat (samozřejmě doma v koupelně) a nakonec uspořádal svůj první koncert pro spolužáky a učitele.

Jako správný Prostějovan má Ondřej rád divadlo, chodil do dramaťáku, naučil se stát a pohybovat se po jevišti. Lákalo ho zpívání, zašel proto na ZUŠ, aby se přihlásil na hodiny, ovšem zjistil, že učitelé nemají jediné volné místo.

Bylo totiž krátce po Superstar a všichni mladí lidé v Prostějově se chtěli stát zpěváky. Musel prostě pár let počkat. Na otázku, které momenty v rozbíhající se pěvecké kariéře považuje Ondra Provazník za zásadní, jednoznačně zmíní první setkání s Karlem Gottem na koncertech v Brně a Olomouci.

Mistr ho tenkrát podpořil a povzbudil. Dokonce Ondrovi řekl, že slyšel své písničky v jeho podání a že byl velmi spokojený, že se bavil.

Ondřej Provazník v současné době připravuje klip ke své autorské písničce Ranní svit, píše texty, připravuje turné po Moravě se zpěvačkou Adélou Běličkovou a podporuje projekt Českého rozhlasu Olomouc Daruj chvilku.

autor: voj
Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...

Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka

hurvinek.jpg

3 x Hurvínkovy příhody

Koupit

„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka