Fotbalisté Jindřichova Hradce zahájili sezónu, v níž si jako nováčci vyzkouší divizi

6. srpen 2018

Jindřichův Hradec naskočil do fotbalové sezony pohárovým zápasem. Hráči Dynama neztratili ve Fortuna národní lize zatím ani jeden bod. Hokejisté Motoru České Budějovice už hrají přípravné zápasy. To vše Sportovních ozvěnách, které připravil Kamil Jáša.

V Jindřichově Hradci vstoupili do prvního soutěžního zápasu zdejší fotbalisté. Ti si letos zahrají v roli nováčků divizi. Nejprve je ale čekal pohár a v něm Sedlčany.

První zápas si v hledišti jindřichohradeckého stadionu nenechalo uniknout několik desítek diváků. Na pohárový duel vyrazil také odchovanec klubu a dnes stoperská opora Dynama České Budějovice Pavel Novák. „Kamarádů tady mám spoustu, ale v tomhle kádru už jen pár. Určitě bych jim přál, aby postoupili, abychom si zahráli spolu,“ komentoval.

Malí fotbalisté v Třeboni trénují na hřišti, ale užívají si i zmrzlinu a tobogány

Letní fotbalová škola v Třeboni

Třeboň si o prázdninách vybrali jako skvělé místo malí fotbalisté. Dynamo a Táborsko mají za sebou boj o body. Hosín je dějištěm mistrovství světa v bezmotorovém létání. To vše ve Sportovních ozvěnách, které připravil Kamil Jáša.

V divizi to podle něj bude mít nováček těžké. „Mají mladý kádr, spoustu mladých kluků, kteří se teprve učí fotbal na takové úrovni, ale myslím, že se budou rvát každý zápas o body a věřím, že zvládnou se udržet,“ řekl Pavel Novák.

V pohárovém duelu Jindřichův Hradec porazil Sedlčany 4:2. Jedním z autorů gólu domácího týmu byl záložník Ondřej Černoch. „No, to byla taková situace. Filip vracel míč před bránu a já jsem to patičkou dával do brány, takže takový víceméně náhodný gól,“ popsal.

Zápas ve hrál ve velkém vedru. „Bylo to náročné, to počasí tomu dá ještě jednou tolik. Tahle vedra jsou hrozná. My jsme vlastně celou přípravu odehráli ve vedrech a je to opravdu úmorné,“ dodal Ondřej Černoch.

Sportovní ozvěny výsledkově

Ve fotbalové Fortuna národní lize Dynamo České Budějovice vyhrálo nad Vlašimí 1:0. Rozhodlo až v poslední minutě, autorem gólu byl střídající Ivo Táborský.

Utkání mezi Táborskem a Vítkovicemi skončilo 4:2. Hráči Táborska zase špatně začali, letos už potřetí, ale tentokrát svěřenci trenéra Kamila Tobiáše dokázali zápas otočit.

Fortuna národní liga má za sebou tři kola, Dynamo České Budějovice má zatím plný počet bodů. V tabulce je před ním ale ještě Jihlava a Hradec Králové. Táborsko získalo první tři body a v tabulce je na osmém místě.

Kam v týdnu za sportem

Navrhujeme příjemné ochlazení. V úterý 7. srpna od 17.30 hodin bude hrát Motor České Budějovice přípravný zápas s Plzní. V Budvar aréně to bude určitě nejen zábava, ale hokej jak se patří. Trenér Motoru Václav Prospal říká, že tým si nejde zahrát, ale vyhrát. Tak uvidíme.

autor: Kamil Jáša
Spustit audio

Související