Gurmán a gourmet

23. červenec 2019
Podcasty, rozhovory, příběhy Další podcasty, rozhovory a příběhy Gruzínci milují jídlo. Šašlyky patří mezi místní speciality
0:00
/
0:00

I když se kolem nás pořád naznačuje, že není správné národy hodnotit jako celek a přisuzovat příslušníkům určitého národa nějaké typické vlastnosti, nikdo mi nevymluví, že třeba takoví Francouzi jsou národem, který ovládá umění dobře žít. Pohodlně, elegantně a především chutně. Francouzi vynikají i dnes, kdy v Evropě dobře vaří a dobře jí opravdu kdekdo, ve svém gurmánství.

Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Sestru se mi nikdy nepodařilo dočíst. Citlivého člověka jsem poslechla až do konce.

Iva Jonášová, šéfredaktorka Radia Wave

citlivy_clovek.jpg

Citlivý člověk

Koupit

Nový román českého básníka, prozaika, překladatele a publicisty, ve kterém se prolínají groteskní a tragické prvky a který vypráví příběh ze žhavé současnosti. Jáchym Topol získal za tento titul Státní cenu za literaturu.