Hlavní trenér Mory Jan Tomajko má nového asistenta. Žabku nahrazuje jiný bývalý slovenský hokejista

27. duben 2023 09:11

Když v polovině dubna oznámila hokejová Olomouc odchod asistenta trenéra Borise Žabky, který se velkou měrou podepsal na zlepšené hře obránců mužstva, šlo o poměrně nečekanou zprávu. Nyní už je jasné, kdo ho nahradí. 

Vedle hlavního trenéra mužstva Jana Tomajka bude v nadcházející sezoně na olomoucké střídačce stát jiný bývalý slovenský hokejista – Róbert Petrovický.

Rodák z Trenčína má za sebou veleúspěšnou hráčskou kariéru. Odehrál přes dvě stovky zápasů v NHL, zkušenosti má taky s KHL, švýcarskou nejvyšší soutěží, ale také českou extraligou.

Nemalé zkušenosti už ale má i jako trenér. Dělal asistenta trenéra v Trenčíně, Slovanu Bratislava, dva roky také u seniorské reprezentace Slovenska, dva roky byl hlavním koučem slovenské dvacítky a poslední dva roky působil ve švýcarském Lausanne. Nejprve jako asistent u hlavního mužstva, následně jako hlavné trenér u juniorů a k tomu plnil roli manažera hráčského rozvoje.

Nyní přichází na Hanou, kde si od něj hodně slibují. Jsme rádi, že po odchodu asistenta Žabky přichází do našeho klubu právě Róbert Petrovický, legenda slovenského hokeje, která má bohaté hráčské i trenérské zkušenosti. Jsme přesvědčeni, že do týmu přinese spoustu získaných poznatků z působení v různých světových soutěžích,“ uvedl generální manažer klubu Erik Fürst v tiskové zprávě na webu HC Olomouc.

Jsme přesvědčeni, že do týmu přinese spoustu získaných poznatků z působení v různých světových soutěžích.
Erik Fürst, generální manažer HC Olomouc

Post trenéra brankářů bude i nadále plnit Martin Prusek, videookoučem dál bude Petr Fiala a nemění se ani pozice vedoucího mužstva, kterou plní Josef Podlaha.

Chcete mít zprávy (nejen) z vašeho kraje pořád při ruce? Odebírejte Zprávy ČRo Olomouc ve svých podcastových aplikacích Můj Rozhlas, Spotify, Google Podcast nebo Apple iTunes.

autor: dja
Spustit audio