Jaká je budoucnost Českého rozhlasu?

15. květen 2014

Zajímá vás, jaká je budoucnost Českého rozhlasu? Čím je tato veřejnoprávní instituce výjimečná a v čem cítí nějaké rezervy? Chcete znát názory člověka stojícího na kapitánském můstku největšího vysílatele v republice? Jeho vztah k Olomouci a místní univerzitě? Pak navštivte 14. dubna pátý poslechový večer Českého rozhlasu Olomouc – Ateliér.

Ateliér, tedy jakási dílna, by měl nejen nabídnout poslech poutavých pořadů Českého rozhlasu, ale měl by být také prostorem pro debatu, pro setkání s hosty a tvůrci rozhlasových her a dokumentů.

V pátém pokračování Ateliéru přivítáme ve Studiu 1 Českého rozhlasu Olomouc dva vzácné hosty. Prvním z nich bude generální ředitel Českého rozhlasu Mgr. art. Peter Duhan, druhým pak ředitel Českého rozhlasu Olomouc a Ostrava Josef Podstata. Průvodci večerem – rozhlasová autorka, dokumentaristka a pedagožka Andrea Hanáčková a režisér Tomáš Soldán - se obou hostů zeptají jak na devadesátiletou minulost ČRo a pětašedesátiletou historii olomouckého studia, tak na současnost a budoucnost veřejnoprávního rozhlasu. Řeč bude o osobnostech Českého rozhlasu, o jeho umělecké tvorbě, ale také o roli veřejnoprávního rozhlasu v dnešním světě.

Návštěvníci Ateliéru se dočkají také ukázek současné rozhlasové tvorby. Během večera zazní pořad věnovaný nejnovější sbírce básní Sylvy Fischerové, ke kterému původní hudbu složili a v olomouckém studiu nahráli zpěvačka Monika Načeva a kytarista Justin Lavash. Dalším pořadem bude minutová hra Petra Mašky s názvem V tísni stiskni. Svíravé dvě minuty na drátě mezi telefonní budkou a ústřednou tísňové linky vznikly v Tvůrčí skupině Olomouce v loňském roce.

Pokud Vás rozhlas a vše kolem něj zajímá, navštivte pátý Ateliér v pondělí 14. dubna od 18 hodin ve Studiu 1 Českého rozhlasu Olomouc na Horním náměstí 21.

Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.