Jarní bylinky nepatří jenom do velikonoční nádivky
Nejenom velikonoční nádivka, kterou budeme připravovat už za pár dní, je nejlepší s jarními bylinkami. Naše babičky připravovaly z bylinek také výbornou jarní polévku. A jak na ni?
Na másle orestujte na drobné kostičky nakrájenou cibuli. Až zesklovatí, přidejte na kousky natrhané bylinky. Použít můžete kopřivu, sedmikrásku, pampelišku, popenec, řebříček nebo bršlici. Bylinky nechte zavadnout a přidejte pět lžic mouky. Krátce vše osmahněte, zalijte litrem vody a vařte 10 minut.
Nakonec nechte v polévce srazit čtyři rozšlehaná vejce a dochuťte bylinkovou solí a nasekanou petrželkou. Je to prostě talíř plný zdraví. Tak dobrou chuť.
Více o tématu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
3x Karel Klostermann
Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.