Kam na víkend?

Redaktoři Českého rozhlasu Olomouc vám doporučují:

Sobota 28. května 2011
Nejatraktivnější naučná stezka v Jeseníkách má nového průvodce. Údolím Bílé Opavy vás ode dneška provede skorec vodní. Pták, kterého tu můžete během jara a léta běžně vidět. Na trase přibyly i dřevěné mostky a žebříky. Stezka bude slavnostně otevřena v 10 hodin na horním parkovišti u umělého vodopádu v Karlově Studánce. Po krátkém kulturním programu si mohou zájemci údolím Bílé Opavy projít. V cíli na chatě Barborka na ně čeká malé překvapení.


Vlastivědné muzeum v Olomouci pořádá dnes od 10.hodin tvůrčí dílnu pro děti i dospělé nazvanou "Kdo vykoukne z mechu a kapradí..."Účastníci workshopu se budou při vytváření postaviček z různých materiálů inspirovat výstavou Kuky se vrací, která v muzeu potrvá do konce července.

Tradiční kácení máje dnes proběhne ve Vranovicích Kelčicích na Prostějovsku. Akce je v obci spojená s oslavami Dětského dne.

Obce Mikroregionu Zábřežsko se budou prezentovat dnes ve Štítech. Program začíná v 9 hodin a rušno bude nejen na náměstí, ale i v budově obecního úřadu, na fotbalovém hřišti nebo v místní škole.

Dětský den můžete dnes oslavit v Haňovicích. Akce, do které se aktivně zapojují i rodiče, začíná ve 14 hodin před kulturním domem. Na děti tady čeká deset zábavných stanovišť.

Neděle 29. května 2011
Na střední Moravě začnou dnes kvalifikacemi dva tenisové turnaje. V Prostějově největší tuzemský podnik "UniCredit Czech Open" mužů, v Přerově "Zubr Cup" žen.
Další podrobnosti uslyšíte v našem vysílání.

Spustit audio