Káňa po návratu na Hanou řádil, ale na body to nestačilo. Motivaci jsme měl velkou, řekl po utkání s Boleslaví

21. říjen 2023 09:13

Hokejová Olomouc ve 12. extraligovém kole doma nestačila 2:3 na Mladou Boleslav a klesla v tabulce na 12. místo. Navíc na poslední příčku Kladna má náskok jediného bodu. Porážce nezabránila ani staronová posila z Vítkovic Jan Káňa. Ten se po návratu na Hanou prosadil poprvé v sezóně a po zápase přiznal, že se do svého hokejového domova vracel s chutí.

„Tím, že jsem delší dobu nehrál, jsem se těšil na jakýkoliv zápas. Ale tady jsem doma a chuť jsem měl velkou, aby se vyhrálo,“ říkal po svém návratu do Olomouce útočník Jan Káňa, kterému nové angažmá ve Vítkovicích moc nesedlo. V Ostravě vydržel pouze měsíc a v posledních zápasech se nedostával do sestavy. 

„Dělal jsem všechno, co jsem mohl. Když ale přišly zápasy, tak jsem to neprodal. Nevím, jestli to byl nějaký blok, nebo mi neseděl systém. Nevím. Když potom přišel Patrik Zdráhal, tu zprávu jsem tak nějak očekával,“ vyprávěl o svém nepovedeném angažmá Káňa, který se na novou výzvu před sezónou opravdu těšil.

I Boleslav měla zájem o Káňu

Bohužel pro něho měla jen měsíční trvání. A bylo jasné, že o zkušeného a produktivního forvarda bude zájem i v jiných klubech. „Můžu potvrdit, že jsme se o něj zajímali. Škoda, že jsme ho nezískali, ale je to volba každého hráče,“ potvrdil asistent trenéra Mladé Boleslavi Václav Pletka.

Sám Káňa měl ale v jednání o své budoucnosti poměrně jasno. „Něco jiného tam bylo, ale v hlavě mě to lákalo zpátky sem,“ řekl Káňa.

Po návratu se zařadil do přesilovkové formace číslo 1 a pomohl ke dvěma využitím, i když jedno přišlo přesně v čas, kdy se vyloučený Aaltonen vrátil z trestné lavice. Káňův zásah z 35. minuty už ale byl při přesilovce, situaci pět na čtyři Olomoučané využili úplně poprvé v sezóně.

Po osmé porážce z devíti zápasů staronová opora ví, že je situace vážná. „Je to tak, jak to je. Budu se s celým týmem snažit to zlomit,“ hlásí před nedělním utkáním proti Litvínovu Jan Káňa. Verva je v laufu a v pátek přidala rekordní jedenáctou výhru v řadě, Hanáky tedy nečeká nic jednoduchého.

Chcete mít zprávy (nejen) z vašeho kraje pořád při ruce? Odebírejte Zprávy ČRo Olomouc ve svých podcastových aplikacích Můj Rozhlas, Spotify, Google Podcast nebo Apple iTunes.

autor: Adam Kodet
Spustit audio

Související