Klement Bochořák - Příběhy a povídky po večerech sebrané

Strašidelné, ale také poučné příběhy zdobí na úpatí Českomoravské vrchoviny v okolí městečka Kunštátu. Temné síly, chvíle děsu, nebo okamžiky lidového veselí. To jsou zákruty života, který zachycoval ve svých knihách také básník a spisovatel Klement Bochořák (1910-1981).

Tento zvláštní, jako kunštátské hrníčky hluboký, člověk pečlivě spřádal příběhy slyšené, prožité nebo jen odtušené, aby je později mohl nabídnout ve svých knihách a sbírkách básní.

Jedním z takových povídkových výborů jsou také Příběhy a povídky po večerech sebrané. Pestrá knížka tajemností, které nás tu a tam zavedou do okolí Kunštátu, někdy však také na vzdálený cizí hrad, nebo zase do lesů blíže k Brnu.

Český rozhlas Olomouc uvede v nedělní Pohádce na dobré ráno patnáctidílný výběr z této Bochořákovy knížky. Počínaje 4. listopadem budou příběhy tohoto spisovatele ke slyšení vždy v neděli a o svátcích, krátce po osmé hodině ranní.

Rozhlasový cyklus nese stejný název jako kniha, tedy Příběhy a povídky po večerech sebrané. Jejich interpretace se zhostil herec Miroslav Hruška. Režisérem cyklu je Tomáš Soldán.

Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...

Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka

hurvinek.jpg

3 x Hurvínkovy příhody

Koupit

„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka