KULTURNÍ POZVÁNKY - 12.5.2008

12. květen 2008

V Olomouci dnes začíná 7. ročník festivalu "Dvořákova Olomouc", který nabídne do 3. června 9 koncertů různých žánrů. Na úvodním koncertu vystoupí Symfonický orchestr Českého rozhlasu s dirigentem Vladimírem Válkem, který přednese díla Antonína Dvořáka, Josefa Suka a Leoše Janáčka. Začátek koncertu je v 19 hodin.

Moravské divadlo Olomouc uvede dnes večer inscenaci slavné Gounodovy (gunódovy) opery "Romeo a Julie". S olomouckým souborem opery a operety ji nastudoval režisér Václav Klemens. Za dirigentským pultem stane Petr Šumník. Začátek představení je v 19 hodin.

V Besedním sále Muzea umění v Olomouci zazní od 18 hodin 30 minut Koncert nejúspěšnějších žáků Základní umělecké školy "Žerotín".

V olomoucké Galerii Rubikon se koná výstava Zuzany Honsové nazvaná "Obrázky pro radost". Výstava potrvá v těchto prostorách do konce května.

Do Galerie Podkova se můžeme vypravit na výstavu skleněných objektů a kreseb Anny Srovnalové "Cesta ke sklu", která zde bude otevřena do 29. května.

autor: sul
Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.