KULTURNÍ POZVÁNKY 30.KVĚTNA

29. květen 2006

Moravské filharmonie uvede dnes večer předposlední koncert letošního mezinárodního hudebního festivalu Dvořákova Olomouc. Od 19 hodin bude v olomouckém sále Reduta koncertovat violoncellista světového jména Mischa Maisky, který se představí se svými dětmi - Lilou Maisky hrající na klavír a Saschou Maiskym hrajícím na housle. Na programu je slavná Dvořákova "Novosvětská symfonie" a neméně slavný "Koncert pro housle, violoncello a klavír C dur" Ludwiga van Beethovena. Dirigovat bude Petr Vronský. Ale už v 10 hodin dopoledne mohou zájemci navštívit večejnou generálku tohoto koncertu. Moravské divadlo Olomouc uvádí dnes v večer taneční drama na hudbu Georgese Bizeta "Carmen", které jako libretista, choreograf a režisér připravil Robert Balogh. Začátek představení je v 19 hodin.

V lázeňském domě "Janáček" v Teplicích nad Bečvou se dnes od 19 hodin 15 minut uskuteční koncert historické hudební společnosti "Camerata". V Divadle hudby v Olomouci uvede od 19 hodin Slovanský tyátr Olomouc komedii Woodyho Allena "Zahraj to znovu, Same". Začátek představení je o půl osmé večer.

Dnes v podvečer bude v olomoucké Galerii Patro otevřena výstava 5 autorů nazvaná "1527 km Olomouc - Le Havre" . Vernisáž začíná v 17 hodin. Výstava potrvá v těchto prostorách do 1. července. V Besedním sále Muzea umění v Olomouci se od půl sedmé večer uskuteční Závěrečný koncert Základní umělecké školy Žerotín s přehlídkou nejúspěšnějších žáků.

autor: sul
Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...

Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka

hurvinek.jpg

3 x Hurvínkovy příhody

Koupit

„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka