KULTURNÍ POZVÁNKY 31.KVĚTNA

31. květen 2006

Moravské divadlo Olomouc uvede dnes večer inscenaci slavného muzikálu Jerryho Bocka, Josepha Steina a Sheldona Harnicka "Šumař na střeše", kterou s činoherním souborem režijně nastudoval Václav Klemens. Scénu a kostýmy navrhla Marta Rozskopfová. Pohybově na inscenaci spolupracoval Robert Balogh. V hlavní roli mlékaře Tovjeho uvidíme Josefa Vránu, jeho ženu Goldu hraje Vlasta Hartlová. Začátek představení je v 19 hodin. V Galerii G v Olomouci bude dnes v 18 hodin otevřena výstava sochařské tvorby nazvaná "Hořínkovi". Úvodní slovo pronese kurátor Zdeněk Kučera. Recitovat bude František Řehák.

V koncertním sále Městského klubu Litovel se dnes od 18 hodin uskuteční Společný koncert Komorního orchestru Iši Krejčho, Základní umělecké školy Litovel a Gymnázia Jana Opletala.

"Dřevěné obrazy - obrazy dřev" - tak se nazývá výstava Viktora Konečného, která se koná v olomoucké Galerii Podkova.

Galerie Kopeček na Svatém Kopečku u Olomouce hostí až do konce června výstavu děl čtyř výtvarníků nazvanou "Olomouc v obrazech".

autor: sul
Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.