Lepší střevní mikroflóra, detox i zdravá pleť. Zelná šťáva pomáhá našemu tělu
Šťáva z kysaného zelí je zdravý nápoj, jeho konzumace prospívá našim střevům, dokáže zlepšit střevní mikroflóru a umí bojovat s nežádoucími bakteriemi.
Chuti se nebojte, je svěží, mírně slaná, kořeněná s příjemnou kyselinkou. Ale pokud je pro vás šťáva příliš intenzivní, můžete k ní přidat například šťávu z ananasu, jablka či listové zeleniny. Třešničkou na dortu je pak omlazující efekt pleti a pokožky, který dosáhneme pravidelným pitím zelné šťávy. Dochází ke změně metabolismu buněk a tím se stává pokožka vláčnou a vyhlazenou.
Nápoj obsahuje vysoký podíl vitamínu C. Zelná šťáva může mít při požití projímavý účinek, tento efekt je vítaný – střeva se pročistí. Doporučené dávkování pro začátečníky je 200 ml denně před jídlem. Šťávu z kysaného zelí lze použít i jako ozdravnou kúru po proběhlé antibiotické léčbě.
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Přijměte pozvání na úsměvný doušek moudré člověčiny.
František Novotný, moderátor


Setkání s Karlem Čapkem
Literární fikce, pokus přiblížit literární nadsázkou spisovatele, filozofa, ale hlavně člověka Karla Čapka trochu jinou formou.