O pořadu Starý pecky

Hudba, kterou jste měli, máte a budete mít rádi.

Starý pecky přináší každý všední den v odpoledním čase hodinku příjemných písniček nejen ze zlatého fondu populární hudby, především z druhé poloviny minulého století. Kromě těch největších hitů se objevují i pozapomenuté klenoty hvězd, od kterých rádia pouští právě jen úzký okruh nejznámnějších písní.  

Autor pořadu v komentářích občas glosuje aktuální dění, většinou se ale opírá o stručné charakteristiky interpretů či písní, případně pikantnosti kolem vzniku.  

Soutěžte s námi o vstupenky!

Nepravidelně bývá pořad doplněn o soutěže o vstupenky na koncerty či o CD, proto se vyplatí nás poslouchat. 

Na přání

Můžete také volat či psát autorovi pořadu o skladby, které by rádi slyšeli. Své dotazy, náměty, připomínky a tipy posílejte na adresu jiri.mateju@rozhlas.cz.

Pořad vysíláme od vstupu do nového milénia, kdy začínal v podvečerním čase, později se ustálil i na přání samotných posluchačů v hodinové stopáži od 16 do 17 hodin. Od ledna roku 2014 pořad vysíláme opět vpodvečer, tentokrát v půlhodinové verzi.

Kdy se pořad vysílá

Čas vysílání
středa 18:30Olomouc

Pořad připravují

Další pořady

  • Na cestě

    Je dávnou specialitou naší malé země, že o víkendech vyrážejí z měst trampové s nabalenými usárnami, teletinami, krosnami či prostě baťohy a směřují do přírody.

  • Zvěřinec

    Veterinární poradna. Zdravotní problémy vašich zvířat pomáhá řešit odborník.

  • Divadlo pro vaše uši

    Ponořte se do hlubin archivu mluveného slova a vychutnejte si to nejlepší v podání legendárních českých herců, komiků a vypravěčů.

  • Výlety

    Průvodce po nejzajímavějších místech Čech, Moravy a Slezska.