Má všechny republikové tituly ve víceboji, přesto Barbora Zatloukalová nerada běhá. Proč s atletikou sekla?

„Vždycky tím všechny pobavím,“ směje se. Má prostě raději technické disciplíny. Poslední halový titul získala v únoru letošního roku v pražské Stromovce, nasbírala 4 074 bodů. Na překážkách vylepšila svůj osobní rekord časem 8, 73 sekundy.

Přesto se rozhodla s vrcholovým sportem skončit. Je před ní další životní etapa, odlétá do Kanady, kde se bude ve sportovní rodině starat o šest dětí ve věku od devíti do čtrnácti let. „Potřebuji si vypilovat angličtinu,“ vysvětluje úspěšná atletka.

Barbora Zatloukalová je odchovankyní Atletického klubu v Olomouci, který letos slaví devadesátiny. Jejím trenérem byl od žákovských let Zdeněk Rakowski. „Sedli jsme si, naše spolupráce byla výborná,“ pochvaluje si.

Základem úspěchu je podle ní vedle vytrvalosti, cílevědomosti a radosti ze sportu také dobrá parta, která v olomoucké atletice je.

Všechny hosty a rozhovory z pořadu Větrník najdete i na webu Českého rozhlasu Olomouc nebo v podcastových aplikacích Můj Rozhlas, Spotify, Google Podcast nebo Apple iTunes.

Spustit audio