Máme čas se na Slavii pořádně připravit, bude to dobrý zápas, říká záložník Sigmy Radim Breite

Breite patří v současnosti mezi pilíře olomoucké sestavy a nosí i kapitánskou pásku. Když na podzim chyběl, Hanáci vždy vyšli bodově naprázdno.

Do nejvyšší soutěže naskočil v dresu Teplic ještě jako teenager, jenže potom hrál šest let druhou ligu. „Už jsem ani moc nevěřil, že se vrátím mezi elitu,“ přiznává Radim Breite.

Jenže v 25 letech měl ve Vansdorfu sezónu snů. V tabulce skončili druzí a Radim nastřílel osm gólů. „Nevím, co to tehdy bylo, střelec jsem nikdy nebyl,“ usmívá se a statistiky to potvrzují.

Radim Breite v zápase proti Pardubicím

Po půlroce v Teplicích se stěhoval do Liberce a ve 30 přišel přesun do Olomouce, kde také v covidových patáliích jedenkrát oblékl reprezentační dres.

Radim Breite původně přišel do Olomouce jen na skok, ale město se mu postupem času zalíbilo. Také vysvětlil, proč fotbalisté nosí bolerka a kdo je jeho oblíbeným hráčem.

Kompletní rozhovor s Radimem Breite si poslechněte v přiloženém audiu výše.

Všechny hosty a rozhovory z pořadu Větrník najdete i na webu Českého rozhlasu Olomouc nebo v podcastových aplikacích Můj Rozhlas, Spotify, Google Podcast nebo Apple iTunes.

Spustit audio