Marmeláda z jeřabin
Jedním z nejkrásnějších stromů podzimu je jeřáb. Červené jeřabiny nejen skvěle vypadají, ale také zajímavě chutnají. Naše babičky z nich připravovaly třeba marmelády. Jak na to, poradí Vladimíra Jakouběová. Natáčel redaktor Jaroslav Hoření.
- 1 kg očištěných jeřabin
- 1 kg cukru
- 15 ks hřebíčků
- kousek skořice
Jeřabiny dobře omyjeme, dáme do pekáče a zalijeme malým množství vody, přidáme koření a v troubě podusíme v zakrytém pekáči asi 1 hodinu. Když jsou plody měkké, propasírujeme je přes sítko do kastrolu, přidáme cukr a svaříme do husta. Jakmile začne marmeláda houstnout, plníme ještě horký rozvar do skleniček, sklenice uzavřeme a dáme do chladna.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
3x Karel Klostermann
Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.