Med je v kuchyni k nezaplacení
13. březen 2020
Med byl odjakživa považován za elixír zdraví a mládí. Ve všech knihách, starých rádcích a kuchařkách na med pěli jen chválu.
Asi si to opravdu zaslouží. Med se nepoužíval jen při zdravotních obtížích, ale i v kuchyni, protože jedna lžička v omáčce koprové nebo rajské zjemní chuť omáčky dozajista. Aby bylo těsto na závin tažné a dalo se dobře vytáhnout do tenka, přidával se med. Lžíce medu přidaná do mléka na zadělání buchet nebo koláčů dodala těstu vláčnosti a příjemné chuti.
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka