Miloš Zeman slíbil, že se zasadí o opravu cest na Libavsku. Hejtman žádný termín zahájení prací neuvedl

26. září 2018

Tankodrom, tak hodnotil prezident Miloš Zeman cesty v okolí Libavé, které před časem přešli pod civilní správu. Lidem, kteří zde žijí, slibuje, že se zasadí o jejich opravu. To bylo jedno z témat včerejší návštěvy hlavy státu v obcích Olomouckého kraje. Zavítal do Šumperka, Přerova a do Luboměře pod Strážnou, která byla desítky let pod správou vojenského újezdu Libavá. Zatímco v Luboměři Zemana lidé vítali s otevřenou náručí, na setkání do centra Přerova dorazili i odpůrci.

Dechovkou a chlebem se solí vítali Miloše Zemana v Luboměři pod Strážnou. Desítky obyvatel ho přišly pozdravit na náves před obecní úřad. Prezidentské koloně mával taky pan Roman s dvouletou dcerkou v náručí. „Pan prezident je slušný člověk, je to člověk, který si získal velkou popularitu mezi normálními lidmi. Pro mě je to vzor,“ komentoval, proč na setkání s prezidentem přišel.

Miloš Zeman voličům v Luboměři poděkoval za podporu v prezidentských volbách. Vyslechl si i názory lidí na současnou politickou situaci i potíže, které místní trápí každý den, třeba neutěšený stav cest. „Pochopil jsem, co to znamená tankodrom,“ řekl Miloš Zeman.

Na setkání s prezidentem Milošem Zemanem dorazili do centra Přerova i jeho odpůrci

Peníze na opravu libavských cest by stát měl podle prezidenta poskytnout co nejdříve. Hejtman Olomouckého kraje Ladislav Okleštěk z hnutí ANO ale žádný pevný termín zahájení prací neslibuje. „My primárně vždycky tam, kde děláme opravu vozovek, vyžadujeme, aby v těch vozovkách byly všechny sítě. To znamená, že pokud není hotová kanalizace a veškeré inženýrské sítě, nemůžeme tu komunikaci zařadit do plánu, protože spravit to na to, aby se to za pár roků rozdělávalo, to je nesmysl,“ uvedl hejtman.

Pan Svatopluk, který na setkání s prezidentem taky dorazil, je proto skeptický: „Jestli se toho dožijeme, to už je druhá věc.“

Zatímco v Luboměři lidé Miloše Zemana vítali s potěšením, v Přerově na mítink dorazili i prezidentovi odpůrci v čele s bývalým disidentem a ex-důstojníkem BIS Vladimírem Hučínem. Policisté ale nijak zasahovat nemuseli.

autor: kra
Spustit audio