Mora i potřetí v sezoně obrala Třinec o všechny body. Skvělý Lukáš přišel o nulu až v posledních vteřinách

17. leden 2023 22:22

Olomoučtí hokejisté na Třinec, který vede jejich bývalý kouč Zdeněk Moták, opravdu umí. Hanáci porazili Oceláře i potřetí v sezoně, tentokrát 3:1 na jejich lede.

Velkou zásluhu na olomouckém vítězství měl brankář Jan Lukáš, který původně ani neměl chytat. Měl pouze krýt záda Branislavu Konrádovi, ale situace se před startem utkání změnila. 

Výsledek? Lukáš lapil 30 z 31 stel domácích Ocelářů. O šestou nulu v sezoně přišel až šest vteřin před závěrečnou sirénou, kdy ho za stavu 3:0 pro Olomouc pokořil Daniel Kurovský. 

„Věděli jsme, že nás čeká velice těžký soupeř, protože Třinec poslední zápasy hrál výborně. Připravovali jsme se na to, chtěli jsme hrát tak, abychom soupeři nedali mnoho prostoru. Snažili jsme se napadat a nenechat Třinec hrát,“ hodnotil utkání Jan Tomajko, trenér HC Olomouc.

Hanáci se k vítězství odrazili dvěma brankami už v první třetině, postarali se o ně obránce Alex Rašner a útočník Jakub Navrátil. Ve třetím dějství pak potvrdil olomouckou výhru (ještě před třineckým zkorigováním) Lukáš Nahodil. 

Další zápas hraje Mora v pátek doma proti Litvínovu, v neděli pak opět nastoupí doma, tentokrát proti Plzni.

Chcete mít zprávy (nejen) z vašeho kraje pořád při ruce? Odebírejte Zprávy ČRo Olomouc ve svých podcastových aplikacích Můj Rozhlas, Spotify, Google Podcast nebo Apple iTunes.

autoři: David Procházka , dja
Spustit audio