Na Blues Alive se nám podařilo dovézt hned několik legend, je právem pyšný Ondřej Bezr

Hudební publicista a dramaturg šumperského festivalu přijel na rozhovor s dobrou zprávou, že 26. ročník je již tradičně měsíc dopředu vyprodán.

Blues Alive objevil náhodou. „Jako publicistu mě pozvali do Šumperka, o kterém jsem v 90. letech ani netušil, kde je. Ale ta atmosféra a vlastní fungování festivalu bylo okouzlující,“ usmívá se dnes.

Když záhy dostal nabídku, aby se stal jeho dramaturgem, s jistou dávkou drzosti na to kývnul. „Přitom jsem neměl ponětí, jak se takový program staví a co to obnáší,“ přiznává.

„Atmosféra a vlastní fungování festivalu bylo okouzlující.“
Ondřej Bezr o tom, když v 90. letech poprvé zavítal na Blues Alive

A jak dlouho se vlastně každý ročník připravuje? „My už teď pracujeme na některých jménech pro příští festival, která bychom rádi prezentovali v závěru toho letošního,“ naznačil Ondřej.

Jak moc šumperskému festivalu pomohla světově uznávaná cena od Blues Foundation, na co se sám letos hodně těší a mnohem více si poslechněte v kompletním rozhovoru.

Všechny hosty a rozhovory z pořadu Větrník najdete i na webu Českého rozhlasu Olomouc nebo v podcastových aplikacích Můj Rozhlas, Spotify, Google Podcast nebo Apple iTunes.

Spustit audio

Související

  • Duch Delta

    Záznam vystoupení polské kapely Duch delta na šumperském festivalu Blues Aperitiv 2022. Kapela vznikla před čtyřmi lety v polské Čenstochové jako typický garážový band.

  • Dazed and Confused

    Záznam soutěžního vystoupení vsetínské kapely Dazed and Confused na šumperském festivalu Blues Aperitiv 2022. Kapela svým vystoupením natolik zaujala porotu, že se stala...

  • Black Pin

    Záznam vystoupení polské kapely Black Pin na šumperském festivalu Blues Aperitiv 2022. Kapela svým vystoupením zaujala porotu a stala se jedním z vítězů Aperitivu.