Na Silvestra pobaví Pochoutky, na Nový rok připomeneme mimořádnou osobnost Libora Vojkůvky

30. prosinec 2018

Chcete se pobavit? Najít prostor k bilancování uplynulého roku? Zavzpomínat na dávné hity a pozdravit známé? Nalaďte si na přelomu roku Český rozhlas Olomouc. Co chystáme?

31. prosince

Od časných ranních hodin vás připravíme na poslední den v roce. Po 9. hodině se můžete zaposlouchat do další z Povídánek z nitěných knoflíků. Mirek Kobza ji nazval Věžníkova flétna. Poté už budou na řadě Jan Rosák, Petr Vondráček a Pavel Zedníček. Spolu s Naďou Konvalinkovou a Patrikem Rozehnalem záruka, že ve dvouhodinových předpoledních Pochoutkách bude o zábavu postaráno.

Polední budou současně i poslední písničky na přání roku 2018, tak si je nenechte ujít. Po 13. hodině se můžete zaposlouchat do silvestrovského vydání pořadu Česko země neznámá. V odpoledni nemohou chybět ani Hřebíky a hanácké Plk na konec roka, Povídánky od nitěných knoflíků vám nabídnou První a poslední vor na Moravské Sázavě.

Humoriáda zcela jistě dokáže vyloudit úsměv na vašich tvářích a dvouhodinovka po 17. už bude tradičně věnována Starým peckám se Silvestrovskou vzkazovnou. Budete mít možnost ještě jednou pozdravit své blízké a poslechnout si velké hity minulého století, které pro vás vybere Jirka Matějů.

Silvestrovský program Českého rozhlasu Olomouc

1. ledna

Aby novoroční ráno nebylo až tak těžké, nabídneme vám po 9. hodině předposlední čtení z Povídánek z nitěných knoflíků Mirka Kobzy. Nese název Dobré rady utopeného Jakuba. A protože vstupujeme do roku dvojitého výročí naší stanice, kdy si připomeneme 70. let od prvního vysílání a 25. let od obnovení činnosti Českého rozhlasu Olomouc, bude hodinu před polednem Hostem ve studiu bývalá moderátorka a redaktorka Marcela Opletalová.

Prvními písničkami na přání v Novém roce vás provede Tomáš Kedzior. Jednou z mimořádných osobností, které nás v minulém roce opustily, byl šternberský malíř Libor Vojkůvka. Před 20 lety jsme s ním natočili povídání plné člověčenství a životního optimismu. Nabídneme vám ho po 13. hodině. A ani na Nový rok vás nepřipravíme o Hřebíky a hanácký Novoroční plk.

Poslední Povídánky z nitěných knoflíků připomenou Johančin kříž v Rájci. Po 16. hodině v Hvězdných návratech zazní slavné anekdoty a po Písničkách pro radost se můžete těšit na první vydání pořadu Cimbál a husle pro rok 2018. Náš program zakončí novoroční Starý pecky.

Novoroční program vysílání Českého rozhlasu Olomouc

Taková je tedy naše nabídka a já věřím, že vám budeme příjemným společníkem i v roce 2018.

Spustit audio