Nechte se srovnat Dornovou metodou

2. červenec 2015

Říká se o ní, že je bezbolestná. Příjemná, jemná. Je to terapie, která dokáže člověka na milimetr srovnat, vrátit všechno tam, kam patří.

Umí otevřít brány energie, které v člověku začnou lépe proudit. S Dornovou metodou má bohaté zkušenosti masér Pavel Procházka.

Pomáhá lidem, kteří mají potíže se zády, kyčlemi, koleny, s polykáním, často je bolívá hlava, mají vysoký krevní tlak, trpí závratěmi nebo žaludečními potížemi. Už po dvou ošetřeních pomocí Dornovy metody se dostavuje úleva.

Léčba ale vyžaduje spolupráci pacienta, který by měl odstranit své špatné návyky a samostatně cvičit.

„Mám vyhřezlou ploténku, nemůžu chodit, bolest mi vystřeluje od kostrče do celých zad…,“ tak zní nejčastější stesky posluchačů.

Terapeut Pavel Procházka zdůrazňuje, že nejprve je potřeba odnaučit se běžné nešvary, jako třeba sedání s nohou přes nohu, srovnat obě končetiny (většina lidí má jednu nohu o něco delší) a pak cvičit.

Přijmout rady terapeuta a řídit se jimi. Pomoci se dá malým dětem i seniorům. Jeho nejstarší pacient měl osmdesát tři let, nejmladší měl ještě plenky. Dornova metoda plus aneb masáž místo operace, říká se.

autor: voj
Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.