Supersnídaně z pohanky. Přípravu zvládnou i děti

Pohanka je velmi zdravá a našemu tělu prospěšná po mnoha stránkách. Tenhle recept se bude hodit i školákům, kterým už to ve škole začalo. Někteří si takovou snídani jistě i sami připraví.

Ingredience
  • 70 g neloupané pohanky
  • 6 datlí
  • 1 lžička vanilkového cukru
  • 200 ml mléka
  • 1/2 lžičky mleté skořice
  • 1 lžíce ořechů (vlašské, lískové, mandle, kešu, para)
  • 100 g bílého jogurtu řeckého typu
  • 2 sušené fíky
  • kousek másla
  • čerstvé ovoce na ozdobu
  • med, datlový, čekankový nebo rýžový sirup

Propláchnutou pohanku smícháme s nahrubo nasekanými ořechy, vanilkovým cukrem, skořicí a vypeckovanými, na kousky nakrájenými datlemi. Přelijeme mlékem a přes noc necháme v ledničce. Před podáváním fíky nakrájíme na čtvrtiny a krátce je na másle prohřejeme, krásně se provoní. Spolu s jogurtem vmícháme do namočené pohanky a podle chuti pokapeme medem nebo datlovým, čekankovým či rýžovým sirupem.

Pohanková snídaně
Mirka Kuntzmannová

Miroslava Kuntzmannová

Původním povoláním zdravotní laborantka, ale vaření ji baví už od dětství. Od roku 1994 vydává populární kuchařské knihy i videa. Spolupracovala s Jiřinou Bohdalovou a jako první u nás napsala i kuchařku ze seriálového prostředí Recepty z Ulice.

autor: iko