O stavbu posledního úseku dálnice D1 mezi Přerovem a Říkovicemi se zajímá pět firem

17. prosinec 2021

Ředitelství silnic a dálnic obdrželo pět nabídek od uchazečů o stavbu posledního úseku dálnice D1 mezi Přerovem a Říkovicemi. Českému rozhlasu tuto informaci potvrdil generální ředitel Ředitelství silnic a dálnic Radek Mátl s tím, že nejvýhodnější nabídku podalo sdružení Strabag, Doprastav a IDS Olomouc.

Sdružení se o stavbu desetikilometrového úseku uchází s cenou 6 miliard a 992 milionů korun, což je o dvě procenta více oproti předpokládané hodnotě investice.

„Budeme zkoumat nabídky a postupně je vyhodnocovat prostřednictvím hodnotící komise. Když nabídka nejvýhodnějšího uchazeče bude v pořádku, bude podepsána smlouva. K tomu by mělo dojít někdy na přelomu druhého a třetího kvartálu příštího roku,“ uvádí Mátl.

Ředitelství silnic a dálnic v současnosti čeká na vyřízení námitek ke stavebnímu povolení na chybějící úsek dálnice D1. Zabývat se jimi bude rozkladová komise ministerstva dopravy. Námitky spolků Děti země, Voda z Tetčic a Krajina Dluhonice ve věci územního rozhodnutí k tomuto úseku dálnice Krajský soud v Ostravě letos na podzim zamítl.

prerov_rikovice.png

autor: kra
Spustit audio