Olga Walló: Kráčel po nestejně napjatých lanech

28. prosinec 2017

Olga Walló vypráví příběh příliš chytrého dítěte, které bylo pro svou matku argumentem bránícím ji před účinkováním v otcových filmech. Dítěte, které umí ještě před nástupem do školy číst a psát, žije ve světě literárních hrdinů Jana Žižky z Trocnova, Robinsona Crusoe a Julia Fučíka, přemýšlí o světě a bojí se, aby nebylo viděno.

Vtipná, tragikomická a zejména upřímná je výpověď hlavní hrdinky románu Kráčel po nestejně napjatých lanech, pod nímž je podepsána překladatelka, dabingová režisérka a poutavá vypravěčka Olga Walló.

V pěti dílech se před námi odkrývá vyprávění o pražském bytě, jeho zašlé slávě, o melancholicky panovačné máti, dobrácké babičce, upracovaném otci, o statku v Polabí, o strýčkovi Tončim, o komunisticky uvědomělé soudružce učitelce, o Reportáži psané na oprátce, o pionýru, o Aloisi Jiráskovi, o provinčních divadlech a jejich hercích, o Kafkovi.

Pro rozhlas vybral Petr Hanuška, redakce Jan Sulovský, hudební spolupráce Antonín Schindler, technická spolupráce mistr zvuku Zdeněk Prchlík. V úpravě a režii Michala Bureše účinkuje členka Divadla Šumperk Olga Kaštická. Pořad byl natočen roku 2007 v Českém rozhlase Olomouc.

autor: sul
Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.