Olomoucká písničkářka Veronika Vičarová pořádá kurzy hlasového wellness

Potkávají se na nich moderátoři, začínající zpěváci, učitelé, herci, prostě lidé, kteří dávají svému hlasu pořádně zabrat a potřebují, aby je v žádné situaci nezradil. Veronika Vičarová je učí udržet si ho ve formě.

Sama si prošla hlasovými potížemi, během studia na olomoucké konzervatoři jí úplně nesedla technika operního zpěvu. Naučila se pár jednoduchých cvičení, která používá stále. Každý den začíná hlasovou rozcvičkou, která je podle ní stejně důležitá jako strečink před sportovním výkonem.

Veronika Vičarová skládá vlastní písničky, zpívá, hraje na flétnu, kytaru a ukulele, které si s sebou vzala i do studia Českého rozhlasu Olomouc. „Miluju kouzlo okamžiku a hravost v hudbě,“ říká.

Možností v hlase máme podle ní spoustu, jen je potřeba je objevit. Třeba v rámci individuálních nebo skupinových lekcí, které nabízí. V úterý 2. května pořádá koncert v kavárně Centra pohybu v olomoucké Sokolské ulici.

Všechny hosty a rozhovory z pořadu Větrník najdete i na webu Českého rozhlasu Olomouc nebo v podcastových aplikacích Můj Rozhlas, Spotify, Google Podcast nebo Apple iTunes.

Spustit audio