Olomoucké hokejisty povede jako hlavní trenér Jan Tomajko, k ruce bude mít slovenského asistenta

5. květen 2022

Po zveřejnění informací ohledně složení kádru prozradil klub HC Olomouc konečně i odpověď na otázku, jak bude vypadat v následující sezoně realizační tým.

Jan Tomajko, jednatel klubu, který poslední roky působil jako rovnocenný kolega se Zdeňkem Motákem, bude nově sám v roli hlavního kouče. 

Asistenta mu bude dělat bývalý slovenský obránce Boris Žabka, který byl poslední dva roky ve stejné pozici u reprezentace Slovenska do 18 let. S trenéřinou začínal u mládeže v Mladé Boleslavi, kde předtím několik let působil jako aktivní hráč. Zahrál si ale také za Liberec, Slavii, Třinec a Zlín. Nyní ho ve 44 letech čeká další trenérský posun.

Čtěte také

„Jedná se o trenéra, který má bohaté zkušenosti s českou nejvyšší soutěží, kde několik sezón působil. Věřím, že vhodně doplní náš trenérský tým a naše spolupráce bude úspěšná,“ řekl pro webové stránky Mory její hlavní trenér Jan Tomajko.

Novou extraligovou sezonu začnou Hanáci 16. září na ledě Plzně, o dva dny později budou v prvním domácím utkání ročníku hostit Mladou Boleslav. 

autor: dja
Spustit audio