Olomoucké pozvánky do reprezentace. V nominaci na švédské hokejové hry jsou Bambula a Lukáš

2. únor 2023 11:50

Potěšující zpráva přiletěla do Olomouce. Hned dvě jména z hanáckého celku se objevila v nominaci trenéra národního týmu Kariho Jalonena na Švédské hokejové hry, které startují 9. února. Jde o útočníka Jana Bambulu a brankáře Jana Lukáše.

Útočník Jan Bambula, který v 39 zápasech aktuálního ročníku extraligy zaznamenal 14 bodů (7+7), dostal pozvánku od hlavního reprezentačního trenéra Kariho Jalonena už podruhé.

Na jaře byl členem širšího kádru národního týmu v rámci přípravy na šampionát ve Finsku. Dvaadvacetiletý forvard odehrál jeden zápas proti Rakousku, v týmu byl tehdy i Jakub Navrátil, další olomoucký hráč.

Zato pro Jana Lukáše by to byl reprezentační debut. Jestli ale dostane v jednom ze zápasů (proti Švédsku, Finsku a Švýcarsku) vůbec prostor, se teprve ukáže. V nominaci totiž figurují i liberecký Petr Kváča a vítkovický Aleš Stezka. Oba, co se týká reprezentace, jsou zkušenější.

Devětadvacetiletý Lukáš odchytal v této sezoně 22 zápasů. V pěti z nich ani jednou neinkasoval, celkově si drží úspěšnost zákroků na 92,78 % a průměr inkasované branky na utkání si drží na 2,13.

Nominace českých hokejistů na Švédské hry:

Brankáři:
Petr Kváča (Liberec), Aleš Stezka (Vítkovice), Jan Lukáš (Olomouc).

Obránci:
Lukáš Klok (Lugano, Švýcarsko), Petr Zámorský (Plzeň), Libor Zábranský (Jukurit, Finsko), Jakub Jeřábek (Třinec), Vojtěch Mozík (Rögle, Švédsko), Michal Jordán (SC Rapperswil-Jona Lakers, Švýcarsko), Michal Kempný (Sparta Praha), Pavel Pýcha (Mladá Boleslav), Ondřej Vála (Pardubice).

Útočníci:
Ondřej BeránekJiří Černoch (oba Karlovy Vary), Hynek Zohorna, Jiří Smejkal (oba IK Oskarshamn, Švédsko), Jakub Flek (Brno), Jan Kovář (Zug, Švýcarsko), Kryštof Hrabík (Plzeň), Filip Chlapík (Ambri-Piotta, Švýcarsko), Lukáš Jašek (Pelicans, Finsko), Michal Kovařčík (Jukurit, Finsko), Vladimír Sobotka (Sparta Praha), Adam Musil (Pardubice), Jan Bambula (Olomouc), Dominik Lakatoš (Vítkovice), Oscar Flynn (Liberec).

Chcete mít zprávy (nejen) z vašeho kraje pořád při ruce? Odebírejte Zprávy ČRo Olomouc ve svých podcastových aplikacích Můj Rozhlas, Spotify, Google Podcast nebo Apple iTunes.

autor: dja
Spustit audio