Olomoucký bazén slaví 50 let od otevření

9. duben 2015

Nahlédněte s námi do historie olomouckého krytého bazénu při příležitosti výročí 50 let od jeho otevření.

„Čtvrteční vysílání bude ve znamení vody a vodních sportů. Posluchači se mohou těšit na reportáže o plavání s dětmi, vodním pólu nebo o potápění,“ upřesnil Jiří Matějů, vedoucí vysílání Českého rozhlasu Olomouc.

V pravidelném pořadu Apatyka si bude Bořek Volný povídat s Jiřím Kubišem, odborníkem na rehabilitaci, o prospěšnosti plavání na lidský organismus. Dita Vojnarová se dopoledne se svým hostem Vlastou Šrekovou bude věnovat plavání dětí.

Navštívíme i akvabely. Synchronizované plavání má totiž v Olomouci vysokou úroveň, v tamním sportovním oddíle jsou totiž mistryně republiky.

Podíváme se i mezi vodní pólisty, kteří trénují na krytém bazénu v Olomouci. Vodní pólo občas není sportem pro citlivé povahy, to alespoň tvrdí Adam Musil vysokoškolský student, který se dříve tomuto sportu věnoval závodně. O své zážitky se podělí v rozhovoru, který zazní během čtvrtečního vysílání.

Nesmíme zapomenout ani na olomoucké potápěče, kteří dosáhli mimořádných úspěchů. Spojíme se se Zbyňkem Svozilem, který nám přiblíží, jaké to je plavat s přístrojem hluboko pod vodní hladinou. Budeme se věnovat i architektuře. Reportáž nám přiblíží budovu olomouckého plaveckého stadionu.

A jaký plavecký styl je mezi návštěvníky olomouckého bazénu nejoblíbenější? Musí všichni zaměstnanci umět plavat? Odpověď nejen na tyto otázky nabídne Den s bazénem na vlnách Českého rozhlasu Olomouc. Po celý den budou ve vysílání znít písně spojené s vodou a vodními sporty. V soutěžích jsou pro tento den připraveny zajímavé ceny spojené s vodou, vyhrát můžete i permanentky na bazén.

Do vysílání se samozřejmě můžete zapojit i vy. Příběhy či fotografie spojené s vodou a plaváním nám posílejte na adresu info@ol.rozhlas.cz nebo na náš Facebook.

Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.