Olomoucký dopravní podnik od 1. září zdražil jízdenky městské hromadné dopravy

1. září 2023 09:53

Cestující v Olomouci si od pátku 1. září připlatí za jízdenky v městské hromadné dopravě. Změny se týkají především jednotlivých jízdenek, které podražily o dvě koruny. Na časové kupony dopadá úprava ceníku méně.

Základní jízdenku si lidé v předprodeji nebo mobilní aplikaci pořídí nově za 20 Kč, cena SMS jízdenky se zvýší na 22 korun, cena ročního kuponu pak na 3 200 korun.

Staré jízdenky můžou lidé vrátit do 31. prosince. „Na prodejnu v Legionářské ulici nebo na hlavní nádraží. Je tam buď varianta, že doplatí rozdíl mezi cenami nebo je možné vrátit peníze za jízdenky, které nebudou projety,“ říká mluvčí olomouckého dopravního podniku Anna Sýkorová.

Důvodem zdražení je podle dopravního podniku rozšíření služeb například prodloužení tramvajové tratě do městské části Nové Sady i vyšší provozní náklady včetně inflace a energií.

O zdražení jízdného mluvila Anna Sýkorová podrobněji v našem vysílání, poslechněte si výše.

Nový ceník jízdného městské hromadné dopravy v Olomouci
Nový ceník jízdného městské hromadné dopravy v Olomouci

Chcete mít zprávy (nejen) z vašeho kraje pořád při ruce? Odebírejte Zprávy ČRo Olomouc ve svých podcastových aplikacích Můj Rozhlas, Spotify, Google Podcast nebo Apple iTunes.

Spustit audio