Policie v Olomouckém kraji rozjíždí novou náborovou kampaň. Tvářemi jsou hokejista Krejčí a zápasník Vémola

19. květen 2022

Na hlasy známých sportovců vsadili republikoví policisté z Olomouckého kraje při nové náborové kampani. Posily shání pro všechny služebny v regionu a taky pro nedávno vzniklé útvary. Aktuálně se jedná o zhruba dvě stovky lidí. Pomoct oslovit především mladé se rozhodl třeba olomoucký patriot, český hokejový reprezentant David Krejčí.

V jednom z náborových audiospotů si krajský policejní ředitel Tomáš Landsfeld slovně přihrává s hokejovým útočníkem Davidem Krejčím. V jiném láká sportovec k náborům sám.

„Jsem David Krejčí, hokejový útočník, policisté stejně jako my hokejisté, mají tah na branku, rychlost, přesnou střelbu a smysl pro fair-play. Měj odvahu a staň se policistou v mém rodném Olomouckém kraji,“ říká mimo jiné ve spotu Krejčí, který v minulé extraligové sezoně oblékal dresu HC Olomouc, a momentálně reprezentuje Česko na mistrovství světa ve Finsku.

David Krejčí je tváří náborové kampaně PČR v Olomouckém kraji

Podle Landsfelda jsou si práce policisty a hokejisty v mnohém podobné. Nápad na natočení společného audiospotu se tak prý nabízel. „Líbí se mi to moc. Zrovna probíhá mistrovství světa a myslím, že není lepší doba, kdy přijít s tím, že i tento špičkový sportovec doporučuje práci u policie,“ říká Landsfeld.

„Zrovna probíhá mistrovství světa a myslím, že není lepší doba, než přijít s tím, že i tento špičkový sportovec se podílí na tom, že doporučuje práci u policie.“ 
Ředitel Krajského ředitelství policie Olomouckého kraje Tomáš Landsfeld

Rodák z Olomouce a nyní zápasník MMA Karlos Vémola je další ze sportovců, kteří podpořili náborovou kampaň policie. „Rozhodli jsme se takto postupovat, protože cítíme odliv zájemců o práci u policie. Pohybuje se to ve vlnách a teď momentálně jsme zase v sestupném trendu, takže jsme si říkali, že je potřeba využít každou situaci k tomu, abychom zájem o tu práci zvedli,“ pokračuje Tomáš Landsfeld.

Během letošního roku je třeba přijmout až 200 lidí

Aktuálně má olomoucká policie největší nedostatek zaměstnanců na Jesenicku a Přerovsku. Celkem by letos potřebovala do služebního poměru přijmout na dvě stovky lidí. „Víme z minulosti, že k tomu, aby se tak stalo, musíme oslovit minimálně 800 nových zájemců. Z tohoto čísla je potom téměř garance, že uspějeme. Míříme zejména na mladé lidi, ale přijímáme do poměru všechny, kteří splní podmínky. Máme zájem o muže i ženy,“ dodává Landsfeld.

Náborové akce zahájily i ostatní regionu v Česku.  Pracovníci personálních oddělení plánují mj. oslovovat studenty středních škol a navštěvovat burzy práce.

autor: kra
Spustit audio

Související